Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Valky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w dniu dzisiejszym oddaję w wasze ręce GraffPacka!

Jest to pierwsza część w tym roku, będą kolejne :)

Paczka waży ponad 250 MB i zawiera ponad 240 plików !

Naprawdę warto .

Znajdziecie w niej materiały, których używają graficy z naszego forum do robienia swoich prac .

1363266942-U286162.jpg

Autorzy :

Isuribi, Equener. Valky

W paczce znajduję się sporo materiału z poprzednich części Graff Packa.

Bonus :

W tej części GraffPacka znajdziecie również kilka plików .PSD od Equenera :)

Pobierz :

http://www.speedyshare.com/97Ya7/MPC-Graff-Pack.rar

Skan:

http://screenshooter.net/0076421/rlaeafn

Zapraszam do pobierania i komentowania :)

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Czyli tak naprawdę paczka zrobiona na pół dupy.

Mogliście troszkę więcej tego w nią włożyć, przede wszystkim nowych materiałów.

Mój błąd miało być napisane 240 Plików.

Jest sporo nowych materiałów ( napewno większa część)

Ps.

Wiesz.. mogliśmy ale nie każdy kogo prosiłem miał czas coś dodać a teraz będą komentować jaki to team FanArtu do dupy jest.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Mój błąd miało być napisane 240 Plików.

Aha, no to mój błąd zwracam honor ;-)

Wrócę do domu, to na pewno pobiorę, może coś mi się przyda, o ile są tam pliki, które można wykorzystać do komercjalnego użytku :P

Opublikowano

Pobrałem jak każdy kolejny graff pack, ale i tak nic z nim nie zrobie bo nie umiem :c.

Całkiem dobry poziom, lepszy niż poprzedni ale nie taki jak z 2010. W każdym razie polecam :).

Opublikowano

Szczerze? Jedna wielka porażka. Hmm... na oko ponad 50% materiałów z tej paczki znalazła się w poprzednich edycjach więc tworzenie tej paczki to tylko strata czasu.

egq3SFm.png

Opublikowano

Szczerze? To średnio. 98%tekstur już miałem, rendery są nieciekawe (ile osób robi sygny [bo o to tutaj chodzi] na renderach ludzkich?) to samo stocki. Jedyne za co można pochwalić to ze 3-4 sztuki ciekawych C4D ale poza tym to niestety nic specjalnego :(

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

to czemu kurwa sie do nich nie zgłosiliście żeby pomóc i poszukać materiałów tylko teraz płaczecie że jest ich za mało i że już mieliście takie same?

xxxxxxx

Opublikowano

to czemu kurwa sie do nich nie zgłosiliście żeby pomóc i poszukać materiałów tylko teraz płaczecie że jest ich za mało i że już mieliście takie same?

Różne powody. Ja na przykład o niczym nie wiedziałem a inni ludzie :

A) Mają swoje materiały

B) Nie mają żadnych materiałów więc też co tu zaproponować?

Mimo wszystko paczka słaba, zespół moderujący chyba się na grafice zna i mógł to zrobić bez pomocy użytkowników, czy nie? :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Nie musisz od razu z taką agresją.

Ale masz w pewnym stopniu rację

Nie robiłem zapisów. Całą akcję chciałem zrobić po ciuchu poprosiłem sporo osób o materiały ale jak widać tylko dwie mi je wysłały, za co dziękuję.

Kolejna edycja będzie również "po cichu" z innymi osobami.

Proszę bez spamu, cieszę się, że chociaż niektórym paczka się podoba.

1363095337-U286162.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Valky, mogłeś zrobić zapisy, podrzuciłbym kilka rzeczy od siebie. ;) Mam parę ciekawych materiałów do tworzenia tematycznych stron, wiele fajnych stylów itd.

Następnym razem o mnie pamiętaj.

Wracając do paczki - nie jest zła, ale to był błąd, że mało osób o tym wiedziało. Na pewno byłoby bardziej obficie :D

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Nie robiłem zapisów. Całą akcję chciałem zrobić po ciuchu poprosiłem sporo osób o materiały ale jak widać tylko dwie mi je wysłały, za co dziękuję.

Baks czytaj :)

W tym roku pojawi się jeszcze kilka na pewno takich paczek a autorami będą inne osoby :)

Trzeba czasem to urozmaicić.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Wow kompletne zaskoczenie. Na poprzednie edycje były zapisy gdzie każdy wysyłał swoje materiały, a pomysłodawca wybierał najlepsze kąski i udostępniał je w postaci GraffPacku.

W tym roku pojawi się jeszcze kilka na pewno takich paczek a autorami będą inne osoby :)

Trzeba czasem to urozmaicić.

Co? Z tego co mówisz to teraz było ci ciężko zebrać materiały, a planujesz jeszcze kilka packów z innymi użytkownikami? Really? Nie moge z tego: "Trzeba czasem to urozmaicić.".

Nie ma to jak dodać większość materiałów ze starych packów i mówić o urozmaiceniu...

Dobra koniec hejtu, przejdźmy do samego graffpacka:

Praktycznie nic nowego tu nie ma, jeżeli masz zamiar dalej wypuszczać taki kicz to ja podziękuje choć wiadomo że pack przyda się nowicjuszom, to mimo wszystko byłbym zadowolony gdyby reprezentował godnie FA forum. Rendery to kompletna klapa, naliczyłem chyba z pięć które nadawałyby się na typową sygnaturkę. Stocki jeszcze się trzymają ale dupy nie urywa. PSD - otworzyłem jeden i się załamałem. Osobiście nie widzę żadnego sensu by udostępniać plik PSD bez objaśnienia, mogliście chociaż warstwy podpisać. Nawet jak już, nie wiem co mam z tego wyciągnąć patrząc na te "rozwiązania"... ale kto co lubi. Szkoda słów...

Sora za ostrą krytykę i nie bierz tego do siebie ale kompletnie nie rozumiem twojej decyzji co do tworzenia kilku graffpackow z różnymi userami skoro można zrobić jeden i zaj***sty.

@DOWN

Dlatego powiedziałem że nie widzę sensu udostępniania tego typu plików.

Powiedzmy jeżeli to byłby jakiś styl czy coś w tym rodzaju to jak najbardziej ale z tych PSD niczego się nie nauczę oraz nie mogę ich wykorzystać w swoich pracach.

Opublikowano

PSD - otworzyłem jeden i się załamałem. Osobiście nie widzę żadnego sensu by udostępniać plik PSD bez objaśnienia, mogliście chociaż warstwy podpisać. Nawet jak już, nie wiem co mam z tego wyciągnąć patrząc na te "rozwiązania"... ale kto co lubi. Szkoda słów...

Sora za ostrą krytykę i nie bierz tego do siebie ale kompletnie nie rozumiem twojej decyzji co do tworzenia kilku graffpackow z różnymi userami skoro można zrobić jeden i zaj***sty.

deFaq, PSD to nie tutorial co ty chcesz mieć tutaj objaśnione -.-

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Ogólnie ja mam 15 GB plików - najwięcej stocków i textur- około 65% plików, ale jest też masa renderów, c4d, flar oraz Pentool-i
No ale nikt nic nie pisał to skąd można było wiedzieć by cokolwiek podrzucić :P

5gubmKI.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...